راهکارهایی برای رفع هنگ لپ تاپ
هنگ کردن یکی از اتفاقات رایجی است که ممکن است برای لپ تاپ شما نیز اتفاق افتاده باشد. این مشکل احتمالا شما را خیلی عصبی میکند به ویژه زمانی که عجله دارید و باید سریعتر کار خود را انجام دهید.
در ادامه مطلب علل راهکارهای رفع هنگ کردن لپ تاپ را بیان میکنیم.
راهکارهایی برای رفع هنگ لپ تاپ
اجازه دهید ببینیم چطور باید با این مشکل مقابله کنید.
بهتر است کمی صبر کنید
اگر لپ تاپ شما هنگ کرده است، کافی است کمی صبر کنید. به همین دلیل حدود 30 دقیقه صبر کنید، زیرا اگر برنامه دیگری را باز کنید احتمال تشدید این مشکل وجود دارد.
اگر کار ضروری با لپ تاپ خود دارید، بهتر است آن را با یک دستگاه دیگری انجام دهید و برای اتمام کار دستگاه صبر کنید.
این راهکاری که گفته شد جهت رفع هنگ کامل لپ تاپ است، یعنی زمانی که هیچ کدام از دستگاههای جانبی از قبیل ماوس و کیبورد کار نمیکند.
اگر مشکل فقط از یک برنامه مشخص است و آن برنامه هنگ کرده است باید آن را ببندید. در ویندوز روی نوار وظیفه کلیک راست کنید و بعد از کلیک روی Task Manager برنامه ای را که مشکل ایجاد کرده است، انتخاب کرده و روی گزینه End Task کلیک کنید.
اگر لپ تاپ کاملا هنگ کرده است و با وجود انتظار نتیجهای نگرفتید، بهتر است دست خود را روی دکمه پاور لپ تاپ نگه دارید تا دستگاه خاموش شود و سپس آن را روشن کنید.
مشکل در باتری یا اتصال کابل برق
حال اگر سیستم شما به دکمه پاور واکنشی نشان نمیدهد و دستگاه خاموش نمیشود، احتمالا مشکل در باتری یا نقصی در ارتباط برق است. اگر میتوانید اتصال کابل برق یا باتری را تغییر دهید تا بهتر علت را تشخیص دهید.
ایراد فن
فن لپ تاپ وظیفه هدایت گرما از داخل دستگاه به بیرون را به عهده دارد و در صورت خرابی میتواند یکی از دلایل هنگ کردن لپ تاپ باشد.
میتوانید برای بررسی و تعمیر و سرویس آن به مقاله تعمیر و عیب یابی فن لپ تاپ مراجعه و آن را مطالعه بفرمایید.
مشکلات سختافزاری
گاهی دلیل هنگ کردن لپ تاپ میتواند در آمدن قطعات از جای خودشان باشد یا به علت خرابی کارآیی خود را از دست داده باشند.
این قطعات میتواند شامل سی پی یو، رم، هارد دیسک و مادربرد شوند. البته اگر مشکل از این قطعات باشد حداقل لپ تاپ باید روشن شود.
گرچه، برای بررسی بهتر شرایط اتصال باید دانش کافی داشته باشید تا بتوانید سیستم خود را باز کنید و کابلها و وضعیت اتصال را بررسی کنید.
مشکلات نرمافزاری
اما گاهی مشکلی در سختافزار وجود ندارد و نرمافزار مقصر است. خوشبختانه مشکلات نرمافزاری به پیچدگی سختافزار نیست.
سیستم عامل ویندوز شامل برنامههای نرمافزاری است که جهت رفع مشکلات سیستم میتوانم از آنها استفاده کرد.
در ویندوز 10 اگر سیستم عامل 3 بار متوالی در اجرای یک برنامه دچار مشکل شود، به صورت خودکار کاربر را به سمت تعمیرات خودکار هدایت میکند.
علاوه بر این میتوانید از حالت امن نیز برای رفع مشکل استفاده کنید.
اگر وارد صفحه تعمیرات خودکار شدید گزینه Advanced Options را انتخاب کنید، سپس روی Startup Settings کلیک کنید و در آخر گزینه Restart را انتخاب کنید. بعد از این مراحل با فشار دادن دکمه 4 یا F4 وارد حالت امن میشوید.
Safe Mode یا حالت امن یک ویندوز ساده و ابتدایی است که میتوانید در این حالت اقداماتی را برای رفع مشکل سیستم خود انجام دهید.
در حالت امن میتوانید سیستم خود را به طور کامل ریست کنید، در بخش Windows Setting، گزینه Update & Security را انتخاب کنید سپس وارد ریکاوری شوید و در قسمت ریست، روی گزینه Get Started کلیک کنید.
وقتی این مراحل را طی کردید حال سیستم دو حق انتخاب به شما میدهد یا میتوانید اطلاعات را پاک کنید یا آنها حفظ شوند. در صورتی که با این مراحل مشکل شما حل نشد قطعا مشکل شما دلیل سختافزاری دارد.
جمع بندی
مشکلاتی که برای شما پیش میآید میتواند دلیل سختافزاری یا نرمافزاری داشته باشد که با ریست کردن فقط میتوانید مشکلات نرمافزاری را حل کنید و برای رفع مشکل سختافزاری باید دانش کافی داشته باشید.
اگر تمام راهحلهای بالا را استفاده کردید اما هنوز هم سیستم شما هنگ بود بهتر است این کار را به افرادی بسپارید که در این زمینهها تخصص دارند.
بنابراین میتوانید برای برطرفکردن هنگ لپ تاپ با کارشناسان مجرب در دیجی تعمیر تماس بگیرید و مشکلتان را با آنها مطرح کنید.