آشنایی با مشکلات کارت گرافیک

امتیاز دهید

یکی از مهمترین قطعات سخت افزاری کامپیوتر و یا لپ تاپ، کارت گرافیک است. به طور کلی هر قطعه الکترونیکی از کامپیوتر و لپ تاپ دارای مدار الکترونیکی هستند که ممکن است دچار خرابی شوند. در بعضی موارد می توان به راحتی خرابی قطعه موردنظر را متوجه شد و در صورت امکان مشکل را برطرف کرد. بهتر است تعمیرات این قطعات که بسیار حساس و مهم هستند را به دست متخصصان و تکنسین های این زمینه بسپارید.

در این مقاله شما را با چند نمونه از مشکلات فنی کارت گرافیک آشنا کرده و راههای جلوگیری از این مشکلات را بررسی می کنیم.

  • فن کارت گرافیک

فن هایی که بر روی کارت گرافیک قرار می گیرند طول عمر محدودی دارند. کاهش سرعت فن، تغییر صدا و … از علائم خرابی فن می باشند. می توانید با اسپری کنتاکت شور و غبارروبی، از این مشکلات جلوگیری کنید.

  • پردازنده گرافیکی (GPU)

از علائم خرابی GPU می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  بوق های هشدار بایوس
  • تصویر ندادن پس از روشن کردن سیستم
  • خاموش شدن سیستم در هنگام بوت سیستم عامل
  • هنگ کردن تصویر بر روی لوگوی ویندوز
  • مشاهده خط هایی در تصویر

تنها راه حل، تعویض GPU است که در بیش تر موارد از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

جریان و تغذیه

اگر در هنگام اجرای بازی های کامپیوتری، لگ های شدید، کرش و یا هنگ های مکرر اتفاق بیفتد، منبع تغذیه باید بررسی شود. کارت گرافیک زمان اجرای بازی، به حداکثر مصرف توان می رسد و ضعف منبع تغذیه اینجا معلوم می شود.

اگر این کاهش جریان به صورت مکرر اتفاق بیفتد، کارت گرافیک از بین می رود. افزایش جریان نیز اگر تکرار شود باعث خرابی کارت گرافیک می شود. پس در صورت مشاهده علائم بالا ، سراغ منبع تغذیه بروید و جریان را چک کنید.

  • خرابی های فیزیکی

قطعات روی برد PCB کارت گرافیک ، با تکان های شدید و ضربه های قوی دچار مشکلات بسیار می گردد. جدا شدن پایه های قطعات از روی PCB، جدا شدن مدار خنک کننده (هیت سینک) از روی GPU و ICهای حافظه از خرابی های فیزیکی کارت گرافیک هستند که باعث قطع ارتباط با مدار نیز می گردد.

  • دمای بالا و رطوبت

مهم ترین قطعه کارت گرافیک، GPU است که در اثر حرارت و رطوبت خراب می شود. زمانی که دما بالا باشد، این قطعه از برد جدا و IC آن خراب می شود. به طور کلی ، زمانی که حرارت و دمای بالا محیط بالا باشد ، لحیم قطعات SMD روی کارت گرافیک از بین رفته و ارتباط آن با مدار قطع می گردد.

مشکل دیگری که در اثر حرارت اتفاق می افتد، دفرمه شدن فن های خنک کننده است. این فن ها از جنس پلاستیک هستند که در دمای بالا دفرمه می شوند و عملکرد آن ها دچار مشکل می شود. برای جلوگیری از این مشکلات بر اثر حرارت، دمای کارت گرافیک را بطور مداوم چک کنید تا در صورت لزوم تهویه ای مناسب برای کیس و لپ تاپ در نظر گرفته شود.

شستشوی برد بوسیله ی تینر و یا اسپری های کنتاکت شر یکی از راه های جلوگیری از خرابی است که در بیشتر موارد جواب می دهد.

  • خازن ها و چوک ها

خازن ها در اثر استفاده طولانی خراب می شوند که از علائم خرابی آن ها می توان به بادکردگی و یا ترکیدگی سطح بالایی خازن ها اشاره کرد.

چوک ها وظیفه ی جلوگیری از سیکل های منفی را دارند. اگر خراب شوند به سرعت خرابی را به قطعات دیگر انتقال می دهند. رطوبت نیز یکی عوامل خرابی این دو قطعه است.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

تفاوت گرامافون های جدید با قدیمی

بررسی کلی گرامافونهای همه کاره جدید و تفاوت آن با گرامافونهای قدیمی

در این مقاله قصد داریم شما را با تفاوت گرامافون های قدیمی با جدید آشنا کنیم. شاید فکر کنید که …

مشاهده
انواع دستگاه های تصفیه هوا

کلیاتی درباره دستگاه تصفیه هوا

تصفیه‌کننده‌های هوا یا دستگاه تمیزکننده هوا دستگاههایی هستند که از یک یا چندین فیلتر داخلی و فن تشکیل شده اند تا ذرات ریز معلق در محیط ، بوی نامطبوع و دود را از هوا در یک اتاق جذب کنند سپس هوای تصفیه شده به داخل اتاق بازگردانده می شود.

مشاهده
همه چیز درباره مایع ریز اتوماتیک

همه چیز درباره مایع ریز اتوماتیک

مایع ریز یا به اصطلاح صابون ریز اتوماتیک یک دستگاه بهداشتی است که برای شستشوی دست ها در حمام ها، توالت ها، رستوران ها، ادارات، بیمارستان ها و مکان های عمومی استفاده می شود.

مشاهده

نمایندگی JBL و معرفی این برند

در این مقاله می خواهیم به نقد و بررسی کامل تجهیزات JBL و خدمات ارائه شده توسط این برند محبوب بپردازیم.

مشاهده