کلیاتی درباره دستگاه تصفیه هوا

۴/۵ - (۲۱ امتیاز)

دستگاه های تصفیه‌کننده‌ هوا؛ دستگاه‌هایی هستند که از یک یا چندین فیلتر داخلی و فن تشکیل شده اند تا، ذرات ریز معلق در محیط، بوی نامطبوع و دود را از هوا، در یک اتاق جذب کنند. جالب است بدانید که؛ این فیلتراسیون هوا، در طول روز مدام تکرار می شود و هوا تصفیه شده را در فضا تثبیت می کند. بد نیست بدانید که؛  دستگاه های تصفیه هوا، انواع مختلفی دارند. ما قصد داریم در ادامه، شما را با انواع دستگاه‌ های تصفیه هوا آشنا کنیم. همچنین قصد داریم، شما را با نحوه عملکرد قسمت‌های مختلف، نحوه انجام سرویس‌های دوره ای و خرابی دستگاه تصفیه هوا، آشنا کنیم. با ما همراه باشید. 

انواع دستگاههای تصفیه هوا

دستگاه های تصفیه هوا، انواع مختلفی دارند که بنا بر دلایلی همچون فضای مورد استفاده، فضای تحت پوشش، فضای قرار دهی و یا نصب دستگاه و ……مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه ما شما را با برخی از دستگاه های تصفیه هوا و کارایی آنها آشنا می کنیم. 

دستگاه تصفیه هوا رومیزی

اولین دستگاهی که قصد داریم، شما را با آن آشنا کنیم، دستگاه تصفیه هوا رومیزی می باشد. این دستگاه ها به دلیل اشغال فضای بسیار کم از محیط و کوچک بودن، مناسب برای استفاده روی میز کار یا دراور بالای تخت خواب می باشند. اما یکی از معایب آنها این است که؛ دستگاه های تصفیه هوا رومیزی، از کارایی پایینی برخوردار می باشند و در فضاهای بزرگ نمی توان از آن ها استفاده کرد. از دیگر نقاط ضعف این دستگاه ها، محدود بودن تعداد فیلترها و بخش های تصفیه می باشد. مثلا در اکثر آنها از لامپ یو وی استفاده نشده است.

دستگاه تصفیه هوا ایستاده

 دستگاه های تصفیه هوا ایستاده، از بقیه انواع دستگاه های تصفیه متداول خانگی، بزرگتر و مجهزتر هستند و فضای بیشتری را برای پالایش هوا تحت پوشش قرار می دهند.

دستگاه تصفیه هوا ایستاده

از این رو دستگاه های ایستاده به نسبت بقیه دستگاه ها، دارای فیلترهای بیشتر و تجهیزات جانبی پیشرفته تری مانند بخارساز، خوشبو کننده، لامپ ماورا بنفش و انواع سنسورها می باشند. به همین علت، سرویس و نگهداری این دستگاه ها از اهمیت خاصی برخوردار باشد. به یاد داشته باشید که؛ تعمیر دستگاه تصفیه هوا، کار ساده ای نیست و به متخصین مربوط به خود احتیاج دارد. شما می توانید برای این کار، با دیجی تعمیر در تماس باشید. مرکز تعمیرات، دیجی تعمیر یکی از برترین مراکز، تعمیرات تجهیزات برقی و خانگی در ایران می باشد. 

دستگاه تصفیه هوا پوشیدنی یا گردنی

دستگاه تصفیه هوا گردنی

به تازگی گردنبندهای تصفیه هوا پوشیدنی برای محافظت در برابر ویروس ها و سایر آلاینده ها محبوب شده اند.  دستگاه تصفیه هوا گردنی، کوچک، سبک وزن و قابل حمل هستند که ادعا می‌کنند؛ میکروب‌ها، گرد و غبار، ویروس‌ها، کویید ۱۹ و موارد دیگر را، فقط با تکنولوژی یون سازی از هوا حذف می‌کنند. دستگاه تصفیه هوا گردنی، قالبا برای افراد دارای بیماری‌های تنفسی و ریه‌های حساس مناسب هستند. ولی همانند بقیه دستگاه های الکترونیکی مزایا و معایب خاص خود را دارند که در زیر بصورت خلاصه به آن ها اشاره می شود.

مزایا

  • سبک و قابل حمل برای خارج از منزل هستند.
  • برای استفاده بیماران، بسیار مناسب است.

معایب

  • به دلیل استفاده از باطری همراه داشتن شارژر برای آنها ضروری است.
  • در هوای بسیار آلوده کارایی زیادی ندارند.

دستگاه تصفیه هوا اتومبیل

دستگاه تصفیه هوا اتومبیل

پس از حمل و نقل حیوانات خانگی و یا رانندگی طولانی مدت در ترافیک ، ممکن است هوای ماشین شما تازگی خود را از دست بدهد. دستگاه های تصفیه هوای خودرو با از بین بردن ذراتی که باعث ایجاد بو می شوند، آلاینده ها، محرک ها و آلرژن ها را کاهش می دهند. این دستگاه‌ها همچنین کیفیت هوا را بهبود می‌بخشند تا به افرادی که بیماری‌های تنفسی دارند کمک کنند تا بهتر نفس بکشند. بر خلاف خوشبوکننده‌های هوا، تصفیه‌کننده‌های هوا برای خودروها فقط بوها را از بین نمیبرند بلکه تمام آلاینده ها را جذب کرده و هوا را پاکیزه نگه میدارند.

عوامل موثر بر قیمت گذاری دستگاه تصفیه هوا

دستگاه های تصفیه هوا بر اساس مشخصات، سطح کیفیت و برند متفاوت هستند که تأثیر زیادی بر قیمت دارد. بهترین برندهای تصفیه هوا در بازار عبارتند از کنت، نئوتک، هیوندای، وین ایر، سی کی پیور و امریکن ایر و … که این دستگاه ها با استفاده از بهترین و جدیدترین تکنولوژی ها طراحی و تولید می شوند.

یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در قیمت دستگاه تصفیه هوا، تعداد فیلترها، قدرت فیلتر و استفاده از آنها است. عواملی مانند مشخصات و تعداد فیلترها برای خرید دستگاه تصفیه هوا، باید بررسی شود. در ادامه برخی از عوامل موثر بر قیمت را، به صورت تیتر وار بیان می کنیم:

  • فرایند فیلتراسیون، مهمترین بخش یک تصفیه کننده هوا
  • انواع فیلترها، تعیین کارایی تجهیزات
  • فن و عملکرد قدرت تصفیه هوا
  • ابزارها و ویژگی های اساسی
  • قابلیت شخصی سازی دستگاه

بخش های مختلف دستگاه تصفیه هوا 

دستگاه های تصفیه هوا نیز مانند هر وسیله دیگری از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که هر کدام وظیفه خاصی دارند و با کمک بخش های دیگر دستگاه، عمل تصفیه هوا را انجام می دهند. ما در زیر بخش های مختلف را به شما کاربران عزیز معرفی می کنیم.

مدار منبع تغذیه دستگاه تصفیه هوا

منبع تغذیه یکی از بخش های اصلی یک دستگاه تصفیه هوا است. این برد، برق شهری با ولتاژ ۲۲۰ ولت جریان متناوب را، به ولتاژهای مورد نیاز برای بخش های گوناگون دستگاه تبدیل می کند. به دلیل استفاده مداوم از این دستگاه و اتصال دائم آن به برق شهر، خرابی این بخش نیز به همین نسبت بالا می باشد و مهمترین دلیل خرابی و روشن نشدن دستگاه تصفیه هوا منبع تغذیه آن می باشد.

توجه داشته باشید تعمیر منبع تغذیه دستگاه تصفیه هوا کاری خطرناک و حساس می باشد و هرگونه اشتباه، احتمال برق گرفتگی یا آسیب به شخص تعمیر کار و بقیه اجزا دستگاه را به همراه دارد. پس توصیه ما به شما این است که؛ اگر تجهیزات کافی و دانش لازم جهت تعمیر لوازم الکترونیکی را ندارید، از دستکاری دستگاه خود، جدا خودداری فرمایید و این کار را به یک متخصص با تجربه بسپارید. دیجی تعمیر، یکی از بهترین، مراکز تعمیرات تجهیزات برقی، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد. 

 برد مادر

انواع مختلف دستگاه های تصفیه هوا، دارای یک بخش به اسم؛ مادر برد یا برد اصلی دارند. وظیفه این برد؛ پردازش اطلاعات و کنترل بخش های گوناگون و هماهنگی آنها می باشد. همچنین آنها؛ وظیفه راه اندازی موتور، نمایشگر، بررسی سنسورها و کنترل ماژول های بلوتوث و دیگر موارد را به عهده دارد.

خرابی مادر بردهای دستگاه تصفیه هوا، به ندرت اتفاق می افتد. ولی این قطعه نیز مانند بقیه لوازم الکترونیکی از این قضیه مستثنی نیست و در صورت خرابی برای تعمیر آن باید حداکثر تلاش را انجام داد زیرا در صورت برطرف نشدن عیب یا گسترش ایراد و آسیب دیدن، پردازنده مرکزی دستگاه غیرقابل استفاده خواهد بود. باید بدانید که؛ به دلیل تنوع زیاد دستگاه های تصفیه هوا، این برد خاص را در بازار ایران به ندرت میتوان یافت.

نمایشگر

صفحه نمایشگر دستگاه تصفیه

صفحه نمایش یا نمایشگر که قالبا از نوع ال سی دی یا ال ای دی می‌باشد اطلاعات و وضعیت دستگاه را به کاربر نشان میدهد. خرابی نمایشگر دستگاه تصفیه هوا نیز، بسیار به ندرت و فقط با ضربه، ریختن مایعات یا قرار دادن دستگاه در معرض آفتاب، اتفاق می افتد.

موتور یا فن

فن یا موتور الکتریکی وسیله‌ای است که؛ نیروی الکتریکی را به نیروی مکانیکی تبدیل می‌کند و باعث چرخش پره می‌شود. همین امر باعث می‌شود که جریان هوا در دستگاه تصفیه هوا به گردش درآمده و از بین فیلترها عبور کند. خرابی‌های این قطعه هم مانند بقیه وسایل الکترومکانیکی، دور از انتظار نیست. این خرابی‌ها می‌تواند شامل؛ سوختگی سیم پیچ موتور ، گیرپاژ فن، خرابی بلبرینگ‌ها و دیگر موارد باشد. در صورت خرابی این قسمت از دستگاه، می توانید با شرکت دیجی تعمیر که در بر دارنده مجرب ترین تکنسین ها می باشد، تماس بگیرید. 

فیلترها

اکثر دستگاه های تصفیه هوا از فناوری HEPA، برای فیلتر کردن هوا استفاده می کنند. HEPA مخفف “High-Efficiency Particulate Air” است که  این یعنی؛ در به دام انداختن ذرات موجود در هوا بسیار موثر است. یکی از سرویس های دوره ای؛ شستشو و نظافت این فیلتر با مواد خاص می باشد که باید به درستی انجام شود. 

فیلتر کربن تصفیه هوا

برخی از دستگاه های تصفیه هوا دارای فیلتر کربن هستند. این دستگاه‌های تصفیه هوا، با فیلتر کربن؛ عملاً ذرات موجود در هوا را حذف یا جذب نمی‌کنند. در عوض، تصفیه‌کننده‌های هوا فیلتر کربن، بوها را هنگام عبور از تصفیه‌کننده به دام می‌اندازند و هوا محیط شما را  تازه می‌ کند. ترکیب یک فیلتر کربن با فیلتر HEPA واقعی، بهترین محافظت را در برابر بوهای ناخواسته در هوای شما ایجاد می کند.

لامپ یو وی  یا اشعه ماورا بنفش

لامپ یو وی در دستگاه تصفیه هوا

اشعه‌ی ماوراءبنفش می‌تواند آلاینده‌های انباشته‌شده روی فیلترهای دستگاه تصفیه را خنثی کند. میزان تأثیرگذاری اشعه به زمانی بستگی دارد که؛ آلاینده‌ها در معرض لامپ قرار می‌گیرند.

سنسور

در دستگاه‌های تصفیه هوا قسمتی وجود دارد که میزان آلودگی هوا و  گرد و غبار معلق در هوا راه اندازه‌گیری می‌کند و به نسبت آن سرعت فن‌ها را تنظیم می‌کند. یا از طریق ماژول بلوتوث آن را به کاربر گزارش می‌دهد.

این قطعات سنسورها هستند. در هر دستگاه یک سنسور برای اندازه‌گیری گرد و غبار محیط، یک سنسور برای تشخیص نور به هنگام شب و روز، تنظیم فن و صدای فن برای شب و روز، یک سنسور برای تشخیص درست قرار گرفتن دستگاه بر روی زمین و یک سنسور برای دستگاه‌هایی است که، دارای بخارساز هستند و جهت اندازه‌گیری رطوبت محیط مورد استفاده قرار می گیرتد. خرابی هر کدام از این سنسورها می تواند باعث خاموشی کامل دستگاه یا اختلال در عملکرد آن شود.

بخار ساز

در بعضی از دستگاه تصفیه هوا برای حفظ رطوبت هوا و محیط از یک وسیله اضافه به نام رطوبت ساز یا بخارساز استفاده می‌شود. این  قسمت آب را به بخار سرد تبدیل کرده و همراه با هوای خروجی به محیط اضافه می‌کند.

خوشبو کننده

در دستگاه‌های تصفیه هوا، خاص و گران قیمت، محلی برای قرار دادن مواد خوشبو کننده، کپسول‌های خوشبو کننده و یا اسپری‌های خوشبو کننده تعبیه شده است که؛ در زمان‌های قابل تعیین پاشش انجام داده و محیط را مطبوع می‌کند. این قسمت خود یک وسیله الکترومکانیکی مجزا بوده که؛ بر اثر استفاده در مرور زمان خرابی‌های ناشی از استهلاک را به همراه دارد.

راه اندازی تصفیه هوا خانگی

دستگاه تصفیه هوا خانگی

برای استفاده بهینه از یک دستگاه تصفیه هوا، باید آن را به درستی راه اندازی کنید. در اینجا لیستی از کارهایی که باید انجام دهید را به شما ارائه می دهیم. در ادامه همراه ما باشید.

  • بیشتر تصفیه کننده های هوا با فیلترهای نصب شده وارد می شوند. اما در بسته بندی های پلاستیکی نیز مهر و موم شده اند. روکش فیلترها را باز کنید و دوباره آنها را نصب کنید. فیلترهای HEPA باید دارای یک فلش یا علامت دیگری برای نشان دادن جهت صحیح نصب باشند.
  • در دستگاه‌هایی که دارای خوشبو کننده هوا می‌ باشند، مطمئن شوید که؛ درپوش اسپری خوشبو کننده آنها، برداشته شده است.
  • دستگاه را به درستی قرار دهید. تصفیه کننده خود را حداقل ۳۰ سانتی متر از دیوار و هر مبلمانی فاصله دهید. 
  • از محکم بودن و صاف بودن سطحی که دستگاه را روی آن قرار میدهید، مطمئن باشید.
  • از ولتاژ کار دستگاه خود و هم خوانی آن با برق محیط مطمئن شوید. 
  • سعی کنید از سه راهی و انشعابات فرعی استفاده نکنید و دستگاه خود را مستقیم به پریز وصل کنید.

پس از را اندازی دستگاه به نکات زیر توجه فرمایید:

  • هرگز روی دستگاه تصفیه هوا را نپوشانید.
  • هرگز دستگاه تصفیه هوا خود را در مجاورت شوفاژ، بخاری و یا زیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید.

خرابی متداول تصفیه کنندهای هوا

دستگاه‌ های تصفیه هوا خانگی، به دلیل استفاده دائم و طولانی مدت در طول شبانه روز و دستگاه‌ های تصفیه هوا خودرو، به دلیل حرکت لرزشی و استفاده در محیط‌ های بسیار آلوده خیابان، دارای استهلاک زیادی می‌باشند. همین امر باعث بالا رفتن احتمال خرابی این دستگاه‌ها می‌شود. در زیر برخی از مشکلات و خرابی‌های رایج دستگاه‌های تصفیه هوا خانگی و خودرو را به صورت تیتر وار بیان کرده ایم:

روشن نشدن دستگاه تصفیه هوا

روشن نشدن تصفیه هوا می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. برخی از این دلایل شامل مواردی همچون؛ قطعی سیم برق، سوختن فیوز ورودی، خرابی منبع تغذیه و مادربرد، می باشد.

صدای فن یا کار نکردن موتور

موتورهای دستگاه تصفیه هوا، مانند بقیه موتورهای الکتریکی می‌توانند بر اثر نوسان برق یا دمای زیاد و یا گیرپاژ کردن دچار سوختگی شوند. در بعضی مواقع استفاده طولانی مدت باعث خشک شدن بلبرینگ‌ها و افزایش صدای آنها می‌شود.

در بعضی از مواقع خرابی منبع تغذیه و نرسیدن ولتاژ مناسب به موتور نیز می‌تواند یکی از دلایل کار نکردن آن باشد.

از کار افتادن بخار ساز

وجود مایعات و آب در مخزن کنار قسمت بخارساز و افزایش رطوبت در مجاورت برد یکی از دلایل مهم بالا رفتن احتمال خرابی بخارساز می‌باشد. در برخی موارد خرابی برد منبع تغذیه و عدم وجود ولتاژ و ارسال آن به قسمت بخارساز، باعث از کار افتادن این بخش می‌شود. خرابی سنسور تشخیص آب هم می‌تواند، باعث از کار افتادن بخارساز شود.

درباره ما

در بالا به برخی از خرابی‌های رایج دستگاه تصفیه هوا اشاره شد. با این وجود دستگاه‌های تصفیه هوا می‌توانند به دلایل گوناگون از کار بیفتند و یا عملکرد صحیح خود را از دست دهند که، برای بررسی بیشتر و تعمیر دقیق دستگاه های تصفیه هوا باید، از متخصصین مربوط به امور تعمیرات کمک گرفت. شرکت دیجی‌تعمیر، با سابقه چندین و چند ساله در این امور، می تواند برای رفع خرابی دستگاه تصفیه هوا شما و یا سرویس دوره‌ای آن، به شما یاری رساند. برای تعمیر و یا سرویس دوره ای دستگاه خود، همین حالا با ما تماس بگیرید. در انتها بد نیست اشاره کنیم که؛ این شرکت در تعمیرات لوازمی همچون؛ رطوبت گیر خانگی، تجهیزات دیجیتال خانگی و …..نیز می تواند به شما عزیزان خدمت رسانی کند. 

۰۲۱-۶۷۹۷۴

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

بسیار عالی
مرسی از مجموعه دیجی تعمیر

مطالب مرتبط

تفاوت گرامافون های جدید با قدیمی

بررسی کلی گرامافونهای همه کاره جدید و تفاوت آن با گرامافونهای قدیمی

در این مقاله قصد داریم شما را با تفاوت گرامافون های قدیمی با جدید آشنا کنیم. شاید فکر کنید که …

مشاهده
همه چیز درباره مایع ریز اتوماتیک

همه چیز درباره مایع ریز اتوماتیک

مایع ریز یا به اصطلاح صابون ریز اتوماتیک یک دستگاه بهداشتی است که برای شستشوی دست ها در حمام ها، توالت ها، رستوران ها، ادارات، بیمارستان ها و مکان های عمومی استفاده می شود.

مشاهده

نمایندگی JBL و معرفی این برند

در این مقاله می خواهیم به نقد و بررسی کامل تجهیزات JBL و خدمات ارائه شده توسط این برند محبوب بپردازیم.

مشاهده
تعمیر سنسور حرارتی پلوپز

سنسور حرارتی و کلیدهای پلوپز

در این مقاله به بررسی مشکلات شایع پلوپز و راه‌های تعمیر آن‌ها خواهیم پرداخت. از جمله مسائلی که مورد توجه خواهد بود، نحوه تعمیر پلوپز و رفع مشکلات فنی آن خواهد بود و به شما کمک می‌کند که هر چه زودتر دستگاه خود را به ‌درستی به کار بیندازید.

مشاهده