تعمیر مانیتور ال سی دی با استفاده از روش‌های مختلف

۵/۵ - (۳ امتیاز)

مانیتورهای LCD در بخش‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند و کاربرد زیادی دارند؛ به همین دلیل نیز ممکن است در طول زمان، با برخی مشکلات و خرابی‌ها مواجه شوند که سریعاً باید آن‌ها را برطرف کرد. پیکسل‌های سوخته، به‌هم‌ریختگی رنگ‌های مانیتور، تاری صفحه یا مشکل در کالیبراسیون رنگ‌ها، از جمله این خرابی‌ها هستند. تعمیر مانیتور ال سی دی باید مطابق با راهنمایی اصولی و دقیق صورت گیرد تا خرابی‌های بیشتری به وجود نیاید. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی بخش‌های مختلف تعمیر مانیتور LCD بپردازیم.

هزینه تعمیر مانیتور ال سی دی

نمایشگرهای ال سی دی مانند هر دستگاه الکترونیکی دیگری، در معرض آسیب‌های مختلف قرار می‌گیرند. بسیاری از کاربران هنگامی که با یک مانیتور معیوب روبرو می‌شوند، اولین سؤالی که به ذهنشان خطور می‌کند هزینه تعمیر آن است. هزینه تعمیر مانیتور ال سی دی بسته به عوامل مختلفی می‌تواند متفاوت باشد. مهم‌ترین عامل، ماهیت و نوع مشکل به وجود آمده است. مشکلات جزئی مانند پیکسل‌های سوخته یا سوسو زدن صفحه ممکن است با هزینه‌ای نسبتاً پایین برطرف شوند.

از سوی دیگر، هزینه تعمیر مشکلات عمده‌ای مانند خرابی نور پس‌زمینه، آسیب دیدن مدار یا منبع تغذیه می‌تواند گران‌تر تمام شود. یکی دیگر از عواملی که بر هزینه‌های تعمیر مانیتور تأثیر می‌گذارد، اعتبار گارانتی دستگاه است. اگر دستگاه شما همچنان تحت پوشش گارانتی است، ممکن است بتوانید آن را به صورت رایگان یا با هزینه کمتر تعمیر کنید؛ اما اگر گارانتی دستگاه به پایان رسیده باشد، باید تمام هزینه تعمیرات را متقبل شوید. توجه داشته باشید که هرگونه دست‌کاری مانیتور، باعث از بین رفتن گارانتی آن خواهد شد.

علاوه بر این، برند و مدل مانیتور LCD شما نیز می‌تواند بر هزینه‌های تعمیر تأثیر بگذارد. برخی از برندها ممکن است نیاز به قطعات تخصصی داشته باشند؛ به همین دلیل نیز نسبت به سایر برندها، هزینه تعمیر بیشتری پیدا می‌کنند. بهترین راه برای کسب اطلاع از هزینه تعمیر مانیتور LCD، تماس با کارشناسان فعال در این زمینه است.

دستورالعمل تعمیر مانیتور ال سی دی

بسیاری از ما با خرابی مانیتور ال سی دی مواجه شده‌ایم. در بسیاری از مواقع، دلایلی که باعث خرابی مانیتور شده‌اند تخصصی و عمده بوده که برای برطرف‌سازی آن‌ها، باید از تعمیرکاران حرفه‌ای کمک گرفت؛ اما در برخی موارد با استفاده از برخی دستورالعمل‌ها می‌توان در خانه نیز مشکل اصلی مانیتور را عیب‌یابی و اقدام به تعمیر آن کرد. در این بخش روش‌هایی برای شناسایی مشکل مانیتور و راه‌های برطرف‌سازی آن را معرفی خواهیم کرد.

خرابی منبع تغذیه

یکی از مشکلات رایج مانیتورهای LCD، سوسو زدن صفحه‌نمایش یا خطوط روی صفحه و ایجاد تصاویر متعدد است. این مشکل اغلب با بررسی منبع تغذیه و اطمینان از اتصال ایمن همه کابل‌ها قابل‌حل است. در صورتی که پس از بررسی منبع تغذیه و اتصالات مرتبط مشکل همچنان ادامه داشت، تنظیم روشنایی و تنظیمات کنتراست می‌تواند مشکل را برطرف کند. توجه داشته باشید منبع تغذیه یکی از اصلی‌ترین قطعات مانیتور محسوب می‌شود؛ به همین دلیل در صورتی که آشنایی کافی با آن ندارید، تعمیر آن را به یک کارشناس حرفه‌ای بسپارید.

تعویض خازنهای خراب مانیتور ال سی دی

تعمیر مانیتور LCD در صورت خرابی منبع تغذیه

خرابی پیکسل‌های سوخته

یکی دیگر از مشکلات رایج انواع مانیتور، پیکسل‌های سوخته روی صفحه است. پیکسل‌های سوخته، نقاط کوچکی هستند که هیچ رنگی را نشان نمی‌دهند و می‌توانند کاملاً حواس مخاطب را به خود جلب کنند. یک راه‌حل ساده برای تعمیر مانیتور ال سی دی در این مواقع، ماساژ آرام ناحیه آسیب‌دیده با یک پارچه نرم است. توجه داشته باشید که مالش صفحه نباید بیش از اندازه باشد؛ زیرا ممکن است به سایر پیکسل‌ها نیز آسیب برساند.

استفاده از نرم‌افزارهای تعمیر پیکسل سوخته که اغلب با تغییر رنگ‌ کار می‌کنند نیز می‌تواند در تعمیر مانیتور تأثیر زیادی داشته باشد. در صورتی که هیچ‌کدام از راه‌ها جوابگو نبود، راهی جز تعویض صفحه‌نمایش وجود نخواهد داشت.

آسیب‌های فیزیکی و خراشیده شدن مانیتور

یکی دیگر از مشکلات رایج صفحه‌های مانیتور، ایجاد ترک و خراش برداشتن آن‌ها است. در صورتی که صفحه مانیتور ال سی دی شما به دلیل آسیب‌های فیزیکی خراشیده شده است، به هیچ عنوان سعی در برطرف‌سازی آنها نداشته باشید. تنها با استفاده از برخی روش‌ها مانند استفاده از خمیردندان، وازلین و همچنین کیت‌های تمیزکننده ال سی دی و مالش ملایم آن‌ها با پارچه، می‌توانید تأثیر آن‌ها را کمتر کنید. در صورتی که ترک یا میزان شکستگی نمایشگر بیش از اندازه باشد، راهی جز تعویض مانیتور نخواهید داشت.

خرابی برد صوتی تصویری (AV)

برد AV وظیفه پردازش سیگنال‌های ویدئویی و انتقال آن‌ها به پنل LCD را بر عهده دارد. برای تعمیر مانیتور ال سی دی در صورت خرابی این برد، ابتدا باید مشکل را شناسایی کرد. علائمی مانند تصاویر درهم‌برهم، ایجاد مربع‌های مختلف در صفحه‌نمایش یا وجود قطعات سوخته، نشان‌دهنده خرابی برد هستند.

برای تعمیر برد باید مانیتور را از منبع تغذیه جدا کرده و با استفاده از پیچ‌گوشتی، قاب پشتی آن را باز کنید. برد AV یک صفحه مستطیل‌شکل سبز رنگ است که در کنار کابل‌های صوتی و تصویری قرار گرفته شده است. هر گونه علائم آسیب‌دیدگی یا شل شدن اتصالات در برد را بررسی کرده و در صورت نیاز، اقدام به لحیم‌کاری بخش‌های مورد نظر کنید. در صورتی که مشکل برطرف نشد یا برد دچار سوختگی شده باشد، باید اقدام به تعویض و استفاده از برد جدید کنید.

تعمیر پیکسل سوخته مانیتور

نحوه تعمیر برد AV (صوتی تصویری) مانیتور ال سی دی

خرابی خازن

یکی دیگر از اقدامات لازم برای تعمیر مانیتور ال سی دی، بررسی خازن است. خرابی این قطعه با علائم مختلفی مانند سوسو زدن صفحه‌نمایش یا عدم نمایش تصویر در مانیتور همراه است. برای تعمیر خازن مانیتور LCD ابتدا باید قطعه معیوب را شناسایی کرد. این کار را می‌توان با بررسی خازن‌های روی برد مدار انجام داد. پس از شناسایی، باید با استفاده از لحیم‌کاری، قطعه مربوطه را تعمیر کرد. توجه داشته باشید که تعمیر خازن‌ها نیازمند دانش بالایی است؛ به همین دلیل در صورتی که آشنایی کافی با آن را ندارید، مانیتور خود را به یک تعمیرکار حرفه‌ای بسپارید.

تعمیر مانیتور LCD در صورت خرابی خازن

جمع‌بندی

مانیتورهای LCD به دلیل استفاده زیاد، ممکن است با خرابی‌های مختلفی روبرو شوند که تعمیر آن‌ها، نیازمند دانش کافی خواهد بود. توصیه می‌کنیم در صورتی که گارانتی دستگاه شما به پایان نرسیده است، به هیچ عنوان سعی در تعمیر مانیتور ال سی دی خود نداشته باشید و تعمیر آن را تنها به متخصصان مجاز که توسط نمایندگی تعیین شده‌اند بسپارید. در این مقاله برخی از پرکاربردترین روش‌های تعمیر مانیتور را بیان کردیم. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری دارید، کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

تفاوت گرامافون های جدید با قدیمی

بررسی کلی گرامافونهای همه کاره جدید و تفاوت آن با گرامافونهای قدیمی

در این مقاله قصد داریم شما را با تفاوت گرامافون های قدیمی با جدید آشنا کنیم. شاید فکر کنید که …

مشاهده
انواع دستگاه های تصفیه هوا

کلیاتی درباره دستگاه تصفیه هوا

تصفیه‌کننده‌های هوا یا دستگاه تمیزکننده هوا دستگاههایی هستند که از یک یا چندین فیلتر داخلی و فن تشکیل شده اند تا ذرات ریز معلق در محیط ، بوی نامطبوع و دود را از هوا در یک اتاق جذب کنند سپس هوای تصفیه شده به داخل اتاق بازگردانده می شود.

مشاهده
همه چیز درباره مایع ریز اتوماتیک

همه چیز درباره مایع ریز اتوماتیک

مایع ریز یا به اصطلاح صابون ریز اتوماتیک یک دستگاه بهداشتی است که برای شستشوی دست ها در حمام ها، توالت ها، رستوران ها، ادارات، بیمارستان ها و مکان های عمومی استفاده می شود.

مشاهده

نمایندگی JBL و معرفی این برند

در این مقاله می خواهیم به نقد و بررسی کامل تجهیزات JBL و خدمات ارائه شده توسط این برند محبوب بپردازیم.

مشاهده